Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود آنکه توسعه مکانیزاسیون مهم ترین رکن بهره وری در تولید محصولات کشاورزی به شمار می رود، اما در کشور ما کشاورزی همچنان سنتی است که همین موضوع موجب شده تا سرمایه گذاران رغبتی به سرمایه گذاری در این بخش نداشته باشند.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که با توجه به کشاورزی خرده پا و افزایش صد درصدی قیمت تراکتور و کمباین، چاره ای جز کشاورزی سنتی یا استفاده از ماشین آلات فرسوده نیست که این امر ضایعات بخش کشاورزی را افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بنابر کلیپ های منتشر شده در فضای مجازی کارخانه های تراکتورسازی تمامی تولیدات خود را در انبارها و فضای آزاد دپو کردند، در حالی که متقاضیان خرید بیش از ۲ سال است که در صف تحویل تراکتور هستند که این امر تنها سودجویی تولیدکنندگان تراکتور را نشان می دهد تا بتوانند از تغییرات مجدد قیمت نفع ببرند.

با وجود رشد ۱۰۰ درصدی قیمت تراکتور طی یکسال اخیر و درآمد ناچیز کشاورزان، امکان خرید ماشین آلات و توسعه مکانیزاسیون وجود ندارد که با این وجود امکان رقابت با دیگر کشورها و افزایش درآمد بهره برداران بخش وجود ندارد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از علل احتکار تراکتور در انبارها و رشد ۱۰۰ درصدی قیمت و تاثیر بی توجهی به توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی با خبر شویم:

کشاورزان خرده پا امکان خرید ماشین آلات کشاورزی را ندارند/دپوی تراکتور در انبارهای کارخانه ها

محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت تراکتور خبر داد و گفت: اگرچه رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون از افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی تراکتور خبر داده است، اما این موضوع واقعیت ندارد چرا که از سال گذشته تاکنون قیمت تراکتور ۱۰۰ درصد رشد داشته است و با این وجود کشاورزان با نیاز مبرم ماشین آلات در بخش کشاورزی روبرو هستند.

وی افزود: اکثر کشورهای پیشرفته در بخش کشاورزی با تکنولوژی و علم روز مشغول فعالیت هستند و همین موضوع منجر به اقتصادی شدن کشاورزی شده است.

ملک زاده ادامه داد: تازمانیکه کشاورزی سنتی به اقتصادی و مکانیزه تبدیل نشود، کشاورزان درآمد قابل قبولی نخواهند داشت.

رئیس نظام‌صنفی کشاورزی با انتقاد از افزایش سرسام آور قیمت ادوات و نهاده های کشاورزی خبر داد و گفت: افزایش سالیانه قیمت ادوات، نهاده های تولید و ماشین آلات بسیار بالاست و به سبب هزینه های بسیار سنگینی که برای خرید ماشین آلات نیاز است، امکان خرید برای کشاورزان وجود ندارد.

بیشتر بخوانید

توزیع ۱۶ هزار دستگاه تراکتور تا پایان سال

این‌مقام‌مسئول با بیان اینکه درآمد کشاورزان جوابگوی هزینه های تولید نیست، گفت: با وجود آنکه کشاورزان در سال ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان درآمد ندارند، برای ادامه تولید ناچارند بخشی از ملک خود را بفروشند و حال جای این سوال مطرح است که کشاورزان با درآمدهای ناچیز چطور می توانند تراکتور ۳۰ تا ۴۰ تومانی را با قیمت ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان خریداری کنند؟

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به اینکه زمان بازگشت سرمایه خرید ماشین آلات کشاورزی به کشاورزان مشخص نیست، بیان کرد: با وجود آنکه ۷۰ تا ۸۰ درصد کشاورزان خرده پا نمی توانند ماشین آلات مورد نیاز را خریداری کنند، چاره ای جز کشاورزی سنتی یا استفاده از ماشین آلات فرسوده ندارند.

ملک زاده، استفاده از ماشین آلات فرسوده ۴۰ تا ۵۰ سال قبل را علت اصلی کاهش کیفیت محصولات و افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی ضایعات اعلام کرد.

وی ادامه داد: با وجود قیمت های فعلی ماشین آلات برای بیش از ۹۰ درصد کشاورزان امکان خرید وجود ندارد.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به احتکار تراکتور در انبارهای کارخانه های تولیدی بیان کرد: کارخانجات تراکتورسازی و کمباین، تمامی تولیدات خود را در انبار و فضای آزاد دپو کردند و بیش از ۲ سال است که به متقاضیانی که در صف خرید هستند، تراکتور تحویل نمی دهند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی با اشاره به اینکه بخشی از قطعات کمباین و ماشین آلات تولید داخل وارداتی است، تصریح کرد: با وجود رشد چندبرابری قیمت ها، کشاورزان توانایی خرید ماشین آلات با نرخ های بالا را ندارند و کارخانه های تولیدی که به دنبال تغییرات مجدد قیمت هستند.

قیمت تراکتور وارداتی به یک‌ میلیارد و ۲۵۰‌میلیون تومان رسید/ کشاورزی مکانیزه یکی از راهکارهای کاهش هزینه های تولید

سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با انتقاد از کمبود کمباین و تراکتور در بخش کشاورزی اظهار کرد: علی رغم افزایش‌ پتانسیل و ظرفیت تولید محصولات کشاورزی، اما ضریب مکانیزاسیون به سبب کمبود تراکتور و کمباین افزایش نیافته است‌.

وی افزود: با وجود بارش های مناسب و عدم خسارت به مزارع، کمبود کمباین و تراکتور در بخش کشاورزی منجر به افزایش شدید قیمت تراکتور در بازار آزاد شده است.

حسینی ادامه داد: با وجود کمبود شدید تراکتور در بخش کشاورزی، کشاورزان حدود ۲ سال باید در نوبت بمانند تا تراکتور به آنها تعلق بگیرد.

این مقام مسئول از افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت تراکتور خبر داد و گفت: کارخانه تراکتورسازی تبریز از سال ۹۷ تاکنون ۴۰ تا ۵۰ درصد قیمت را افزایش داده است، در حالیکه وزارت جهاد اعلام می کند این افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصد است. به عنوان مثال قیمت تراکتور ۳۹۹ از ۱۳۴ میلیون به ۱۹۲ میلیون تومان و تراکتور وارداتی از ۸۰۰ میلیون به یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان رسیده که این امر رشد ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت را نشان می دهد.



وی با اشاره به اینکه تراکتورسازی داخل قادر به تامین نیاز بخش کشاورزی نیست، بیان کرد: با وجود افزایش هزینه های تولید و کمبود تراکتور و گرانی ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت اذعان می کنیم که تولید گندم‌مقرون به صرفه نیست‌.

حسینی کشاورزی مکانیزه را یکی از راهکارهای اصلی کاهش هزینه های تولید و توسعه صادرات دانست و گفت: این در حالی است که به سبب کمبود کمباین و تراکتور و افزایش هزینه های تولید این موضوع محقق نشده است که در نهایت با تقلیل منابع مالی جامعه کشاورزی کار به جایی می رسد که بخش کشاورزی همانند صنعت از رونق می افتد.

افزایش ۱۵ درصدی کمباین جوابگو نیست

کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی از افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت تراکتور خبر داد و گفت: با تعیین قیمت تراکتور و افزایش‌  ۱۵ تا ۲۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل در ۶ ماهه نخست سال برای ۸ هزار و ۵۰۰ تراکتور پیش فاکتور صادر شد و برای ۶ ماهه دوم سال قرار است به همین میزان تراکتور در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

وی افزود: با وجود آنکه کارخانه تراکتورسازی داخل توان تولید و توزیع ۱۵ تا ۱۸ هزار تراکتور را دارد، اما در اواخر سال گذشته و امسال به دلیل مشکلات قیمت گذاری و ویروس کرونا امکان عرضه تراکتور به خوبی فراهم نشد.

عباسی ادامه داد: کمباین سازی اراک به صورت انحصاری کمباین غلات تولید می‌کند که از ۲ ماه پایانی سال گذشته تاکنون تقاضای جدیدی نپذیرفته است چرا که با قیمت فعلی توان تولید وجود ندارد.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون با اشاره به علت توقف عرضه تراکتور در ماه های اخیر بیان کرد: در ایام پایانی سال به دلیل نوسانات قیمت و مشکلات قیمت گذاری که برای تراکتورسازی وجود دارد، وقفه‌ای در عرضه به وجود آمد و از طرفی تقاضا به مراتب برای خرید ماشین آلات افزایش یافته است که با این وجود سرمایه گذاری بیشتری در این بخش باید صورت گیرد تا توان تولید کارخانه‌ها همراه با تقاضا رشد و توسعه یابد.

وی با بیان اینکه افزایش ۱۵ درصدی کمباین جوابگوی هزینه‌های تولید نیست، گفت: کارخانه‌های کمباین سازی تبعیتی از این موضوع نمی‌کنند و مشکل قیمت گذاری کمباین وجود دارد، به همین خاطر تقاضای جدیدی پذیرفته نمی‌شود و صرفا تعهدات قبلی را انجام می‌دهند.

عباسی مهم‌ترین رکن بهره وری در تولید محصولات کشاورزی را فناوری و توسعه مکانیزاسیون اعلام کرد و افزود: تولید محصولات کشاورزی از طریق ماشین آلات و توسعه مکانیزاسیون در مصرف بهینه کود، سم، بذر و ... تاثیر بسزایی دارد.

مهم‌ترین رکن در بهره وری تولید محصولات کشاورزی در تمامی زیربخش‌های زراعت، باغ، دام و طیور و آبزی پروری مکانیزاسیون به شمار می‌رود چرا که با استفاده از آن در بسیاری از محصولات بدون افزایش سطح و مدیریت نهاده‌ها می‌توان به خود اتکایی رسید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماشین آلات کشاورزی تراکتور سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۲۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هونگچی E-QM۵ در لیست فروش سامانه قرار گرفت+ قیمت

هونگچی E-QM۵ با قیمت یک میلیارد و ۸۰۵ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی به فروش می‌رسد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس اطلاعیه سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، آن دسته از متقاضیانی که در اسفند 1401 ثبت نام کرده و اولویت آن‌ها مشخص شده می‌توانند از روز یکشنبه 16 اردیبهشت تا ساعت 23:59 روز سه شنبه 18 همان ماه نسبت به انتخاب هونگچی E-QM5 خود اقدام کنند.

هونگچی E-QM5 با توان پیمایش 431 کیلومتر بیشترین بازدهی را در میان رقبای خود دارد. فضای مسافر و راننده و سرنشینان این خودرو بی‌نظیر بوده و بر اساس اطلاعات موجود، هونگچی E-QM5 پرفروش‌ترین خودرو برقی در میان محصولات وارداتی به ایران در کشور سازنده خود بوده است.

در این نوبت هونگچی E-QM5 با قیمت یک میلیارد و 805 میلیون و 460 هزار تومان به فروش می‌رسد؛ البته بر اساس تبصره این طرح فروش « این قیمت، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمت‌های فوق اضافه می‌شود که واردکنندگان با رعایت آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام کنند.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت انواع آجر لفتون - خرید بدون واسطه از آجربان
  • تکرار در تأخیر پرداخت مطالبات گندم‌کاران
  • مهار آتش سوزی انبار ضایعات کارخانه مدیران خودرو در بم
  • آتش‌سوزی کارخانه خودروسازی بم مهار شد
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد
  • شیراز میزبان نمایشگاه تخصصی بین‌المللی کشاورزی شد
  • بلاتکلیفی هزار و ۶۲ دستگاه ماشین آلات راهسازی در بندرشهید رجایی/ تعیین تکلیف به زودی
  • قیمت پژو پارس افزایش یافت +جدول
  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • هونگچی E-QM۵ در لیست فروش سامانه قرار گرفت+ قیمت